Ontdek de prachtige omgeving van Hoenderloo met deze leuke activiteiten en neem een van onze picknicks mee!

Klompenpad bij Hoenderloo

 

Hoenderloo is niet alleen een prachtig dorp, het ligt ook in een betoverende omgeving. Het Plaggenstekerspad van 12 kilometer lang leidt u door weilanden, lanen, landerijen, bos, heide en stuifzand en langs de prachtige Helderingkerk, de Heldringput en een heuse plaggenhut. Trek de wandelschoenen aan en kom het Plaggenstekerspad ook ontdekken!


Startpunt: Startpunt: Speldermarkweg 22 richting Krimweg linksaf 500 meter oversteken de Apeldoornseweg volg de borden Klompenpad zie Kaartje.

 

Leuk in combinatie met bijvoorbeeld onze Rugzak Picknick!
Kabouterpad: Kabouters in Hoenderloo

 

Wist je dat in de bossen van Staatsbosbeheer rondom Hoenderloo kabouters wonen? Tenminste, we denken van wel, want buiten komen we hun kleine voetafdrukken overal tegen! Op het Kabouterpad in Hoenderloo vind je -als je goed zoekt!- kabouters in allerlei kleuren. Je kunt het Kabouterpad helemaal zelf lopen, dan begin je op de Krimweg, bijvoorbeeld bij Bungalowpark Hoenderloo.  Meer informatie over de Kabouterpaden in Hoenderloo en Gelderland staat op de website van Staatsbosbeheer.

 

Ga samen met de kinderen op zoek naar de kabouters en neem onze Knapzak mee!
Van nature goed…wandelen!

Houdt u van een mooie, korte of juist stevige wandeltocht? Ook dan is Hoenderloo de perfecte uitvalsbasis. In en om ons dorp liggen verschillende routes die op de mooiste plekken brengen. Denk bijvoorbeeld aan het Deelerwoud, het Nationale Park De Hoge Veluwe en de bossen tussen Hoenderloo en Beekbergen, Ede en Arnhem.

Van nature goed…fietsen in Hoenderloo!

Pak de fiets en ontdek de natuur van de bijna oneindige Veluwe!
Kom tot rust en geniet van het bos, de zandverstuivingen en de heidevelden in en om Hoenderloo. Als u geluk heeft, spot u één van de vele herten, zwijnen of vossen die in onze bossen leven.

 

Neem een Picknick mee voor onderweg!
Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In het Nationale Park De Hoge Veluwe is het puur genieten van rust en ruimte. Maak een tocht
op de bekende (gratis) witte fietsen of ga voor een heerlijke wandeling. Ontdek de planten- en diersoorten. In het park vindt u ook het wereldbefaamde Kröller-Müller Museum, het Museum onder en het Jachthuis St.Hubertus.

 

 

Neem een Picknick mee voor onderweg!